Intercultureel Theater Project krijgt vorm en inhoud

Op 20, 21, 22, 27 en 28 november wordt in een serie van 5 voorstellingen een intercultureel theaterproject uitgevoerd in de bijgebouwen van Museumboerderij Veldzicht aan de Herenweg te Noordwijk onder artistieke leiding en regie van Martine Zeeman.

De voorstelling begint met een inleiding door de regisseur zelf die recent een oriëntatiereis naar Polen maakte. ‘Polska Nadzieja’ wordt gespeeld door merendeels Poolse/Nederlandse spelers waaronder Natalia Rogalski, die te zien is geweest in producties en tournees in zowel binnen- als buitenland met o.a. Flairck, Eric Vaarzon Morel en Fernando Lameirinhas. Zij studeerde in 2004 af als actrice / theatermaker aan De Theaterkade te Amsterdam. Met drie leden van Ot Azoj Klezmerband, waarmee zij al enkele jaren samenwerkt, won zij in 2007 de Publieksprijs van het Concours de la Chanson.

Het wordt dus zeker geen doorsnee avondje uit, maar een theatervoorstelling op locatie: grillig en brutaal, menselijk en vrolijk, afgewisseld met sfeervolle muziek en dans. Over waargebeurde verhalen en verborgen talenten van mensen, jong en oud, portretten die tot leven worden gebracht in de interculturele samenleving die Noordwijk en de Bollenstreek heet. Tevens kunt u deze avond kennismaken met de Poolse keuken, u zult genieten van Poolse lekkernijen en kennismaken met de Poolse gastvrijheid. Polska Nadzieja is een community art project waar zowel Poolse als autochtone spelers hun ervaringen delen waardoor zichtbaar wordt wat er leeft en speelt in beide gemeenschappen. Het rekent af met dat negatieve imago en laat zien dat in onze wereld van alledag er oog is voor integratie en interactie. Er wordt zo een culturele brug geslagen naar een rijkere toekomst.

Spelers Polska Nadzieja foto-WimKersbergen-29 (1) (2)

Datum: 20, 21, 22 (matinee voorstelling), 27 en 28 november 2015
Toegangsprijs: € 15, jongeren tot 18 jaar € 10

Locatie: Museumboerderij Veldzicht, Herenweg Noordwijk
Parkeren op bewaakte parkeerplaats Gravendijck met gratis pendelbusjes naar Veldzicht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s