Ervaringen van de acteurs in Mysterie Montessori

Aan het begin van de oefenperiode konden de kinderen van groep 8 die aan de musical meedoen over hun ervaringen en verwachtingen schrijven. Dat leverde volgende indrukken op:

Fee van Wijnen – “Maria draagt bijna altijd een schooluniform. Deze uniformen zijn speciaal gemaakt voor onze musical. Ik vind de musical heel leuk en de liedjes ook. De musical is vooral heel leuk, omdat hij uniek is. Alles is speciaal gemaakt, geschreven en ontworpen. Niemand anders speelt deze musical.”

Finn Verhaar – “Maria is een mooie maar slimme vrouw in de musical. Ze houdt van toneel, maar heeft geen fantasie. Die mooie woorden! Ik vind ze mooi. Dit is de leukste musical die ik ooit heb gespeeld. Maria is wel moeilijk om te spelen ze heeft veel emoties ik deed het in het begin heel vaak fout. Maar van fouten kun je het meest leren, dus het komt helemaal goed! Ik zit ook op toneel en dat is natuurlijk een voordeel.”

Dirk van Herwaarden “Ik vind het wel leuk, maar ik ben best wel verlegen en ik vind het moeilijk om overdreven te doen. Maar de regisseur en haar hulp helpen me ontzettend goed om in mijn rollen te komen. Ik heb er veel zin in want het wordt onvergetelijk!”

Fraukje Keijzer“Ik vind het heel leuk om verteller te zijn, omdat je dan niet echt hoeft te acteren maar gewoon kan voordragen. Het is best een beetje moeilijk om al die zinnen te leren, maar als je het uiteindelijk weet gaat het steeds een beetje makkelijker.

Athene Souverijn – “Ik speel Renilde Stoppani, de moeder van Maria Montessori en de vrouw van Alessandro Montessori. Dit vind ik zelf de leukste en een moeilijke rol omdat ik dood moet gaan en omdat ik best veel tekst heb.

Groep 8 van Montessorischool Noordwijk, schooljaar 2013/2014

Groep 8 van Montessorischool Noordwijk, schooljaar 2013/2014

Daan Makiese – “Ik vind dat het een boeiende musical wordt. Daar moeten we wel veel voor oefenen. Daar geniet ik ook van, maar het is wel heel serieus. Soms te serieus misschien, maar dat is natuurlijk nodig.”

Bjärne Blok – “Als Mussolini ben ik eerst een aardige journalist, daarna kom ik aan de macht in Italië en word ik een strenge man. Ik verbied Maria nog verder te gaan met haar school, want ik vind dat iedereen hetzelfde onderwijs moet volgen in gelijke schooluniformen. Ik bedreig haar, zodat ze moet meewerken.

Meike Jansen – “De leukste rol vind ik Ferdinanda de zwerver. Ferdinanda is zwerver geworden, omdat ze al haar geld is kwijtgeraakt door drugs. Toen is ze met haar kind op straat gaan wonen. Toch staat heel vrolijk in het leven, denkt positief en maakt graag een praatje met de mensen om haar heen. Ik vind het maken van deze musical ontzettend leuk, omdat je je er je eigen draai aan kunt geven. Ik vind de musical alleen soms een beetje oubollig. Iedereen doet heel erg z’n best om er wat leuks van te maken. En ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt!

Ian Hulsebosch – “Ik vind deze rol als medewerker een hele leuke om te spelen. De rol is leuk, omdat hij een beetje brutaal is. Ik vind het oefenen in Noordwijkerhout met het decor heel interessant. Dan zie je echt hoe het wordt en ik kan je wat verklappen: het wordt echt heel stoer!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s