Bezoek aan St. Albans Londen op 17,18 en 19 maart.

Vorige maand is Martine drie dagen in Londen geweest om bij de Trestle Mask Company een workshop ‘Full Mask and Physical Theatre’ te volgen onder leiding van artistiek leider Emily Grey. Bij de Trestle Mask Company worden met de hand maskers gemaakt die over de gehele wereld in het theater gebruikt worden. Het is haast niet voor te stellen dat wereldwijde export van deze maskers plaatsvindt vanuit een oude werkplaats waar op gammele planken de originele mallen liggen. Er zijn geen kopieën. De maskers worden handgemaakt en geschilderd. Eenvoud siert hierbij de kunst.

IMG-20140321-WA0005

Martine voor de ingang van haar werkplek in Londen: een tot theater verbouwde kerk waarin een theaterzaal, werkplaats, opslag, kantine en kantoor te vinden zijn.

IMG-20140321-WA0006

De mallen waarmee de maskers worden gemaakt.

IMG-20140321-WA0007

De mallen in de werkplaats

Martine: “Het was geweldig om te werken met ervaren dramadocenten, regisseurs en acteurs van o.a. West End. Iedereen staat midden in de praktijk en de Britse humor is onverslaanbaar. In de workshop kwamen vele werkvormen en oefeningen uit India, Spanje en Polen (Grotovski) voorbij. Zowel in individuele als groepsopdrachten de kracht van het masker ontdekt. Dit ga ik gebruiken in de ZEEP Shakespeare jongerengroep.”

Na het grote succes van de jubileumproductie 2012 gespeeld door de deelnemers van de ZEEP Shakespeare Jongerengroep, wordt er opnieuw aan een voorstelling gewerkt. In de trilogie ‘Verborgen Gezichten’ een theater face book staat het masker in het theater centraal. Dit wordt verder belicht vanuit verhalen uit Engeland, Italië en Frankrijk en de ontwikkeling van het masker en de clownerie.

Martine: “Afgelopen zaterdag heb ik bij bij Patrizia Esposito een workshopdag Commedia Dell’arte gevolgd met regisseurs en dramadocenten op het 5Roef-festival. We zijn inmiddels drie weken gestart met deel 1 uit Verborgen Gezichten. Met enthousiasme en energie wordt Hamlet iedere donderdagavond ‘onderzocht’ in tekst, beweging en improvisatie door een groep jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar.”

Het drieluik zal bestaan uit:

deel 1 – De bijzondere locatievoorstelling ‘Hamlet in 15 minuten’ van Shakespeare
deel 2 – Maskerparade met een Frans luchtje.
deel 3 – Een onvervalste Italiaanse Commedia Dell’arte voorstelling ‘Venetië en Meer’ gebaseerd op Italiaanse verhalen, improvisatie en live muziek.

Deel 1 is te zien tijdens het Nachtlichtfestival 21 juni in Noordwijk Binnen
Deel 2, 3 en het gehele drieluik zal worden gespeeld in december 2014/januari 2015, op een speciale locatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s